Restaurant De Aw Geul
(Schin op Geul, onderaan de keutenberg)

Menukaart

 Voorgerechten

Gerookt Visplateau
Plateau van gerookte forel, paling en zalm, geserveerd met dillesaus, toast en boter

 € 18,25     

Gerookt Zalmplateau
Plateau van gerookte zalm, geserveerd met dillesaus, toast en boter

 € 16,25


Garnalenschelp
Met toast en boter.

 € 12,50

Kip cocktail
Met toast en boter.

 € 12,50

Escargots (half dozijn)
Wijngaardslakken met kruidenboter en stokbrood.

 € 13,00

Escargots (heel dozijn)
Wijngaardslakken met kruidenboter en stokbrood.

 € 24,25


 Soepen

Kippensoep
Heldere Kippenbouillon met kip en prei.

 € 7,25      

Tomatensoep
Gebonden tomatensoep met room

 € 7,50

Preisoep
Licht romige soep met prei

 € 7,75

Ossenstaartsoep
Heldere ossenstaartsoep, met madeira

 € 8,25

Vissoep "La Marseillaise"

Bouillabaisse op traditionele Marseillaise wijze bereid, afgemaakt met witte wijn en cognac

 € 11,25


 

Vleesgerechten 

Varkenshaas “Venantius”
Overgoten met een fijne romige 
romige champignon-peper saus.

€22,00

Biefstuk v.d. haas “d'r Gièlender”                                                                                                                             Tournedos geflambeerd met cognac, bedekt met courgette en overgoten met een romige saus, spekjes, uitjes en dragon.

€29,25

Biefstuk v.d. haas “Stroganoff”
Tournedos geflambeerd met vodka, en overgoten met een pikante paprikasaus en knoflook.

€29,25

Biefstuk v.d. haas “Au Porto"
Tournedos overgoten met een romige saus van rode port.

€29,25

Entrecôte “d'r Gièlender” (friander) *
Friander entrecôte geflambeerd met cognac, bedekt met courgette en overgoten met een romige 
saus, spekjes, uitjes en dragon.

€27,75

Entrecôte “Stroganoff” (friander) * 
Friander entrecôte geflambeerd met vodka en overgoten met een pikante paprikasaus en knoflook.

€27,75

Entrecôte “Au Porto” (friander) * 
Friander entrecôte overgoten met een romige 
saus van rode port.

€27,75

Kalfsmedaillon “Pruneaux” 
Kalfsoester geflambeerd met cognac en overgoten met een fijne roomsaus van pruimen.

€25,75

Kalfsmedaillon “Ingendael”
Gebakken kalfsoester overgoten met een romige saus, van Ingendael, spekjes, champignons en uitjes.

€25,75

 

  • Friander: Biologisch Fries rund, gekweekt met speciale granen en grassen.
  • Alle gerechten zijn inclusief aardappel- en groente garnituur. 


        

 

 

Vleesgerechten van de Grill

 

Gegrilde Vleesspies
met gegrilde ui, paprika, ananas, en twee grillsauzen. 

€ 27,75            

Gegrilde biefstuk v.d. haas “Marseillaise” 
gegrilde tournedos met gegrilde tomaat, knoflook, kruidenboter en twee grillsauzen.                                         

€ 29,25

Gegrilde Entrecôte (Friander)* 
gegrilde friander entrecôte met kruidenboter en twee grillsauzen.

€ 27,75

Varkenshaas “Chanel”
gegrilde spies van varkenshaas, perzik, tomaat, knoflook en twee grillsauzen.

€ 22,75

Rib-eye steak “Grillé” 
gegrilde australische rib-eye (+/-300 gr.)met twee grillsauzen en kruidenboter.

€ 29,75


 

* )     Friander:

Friander is afkomstig van zeer gezonde geselecteerde runderen van het Friese ras.

Zij worden gemest in groepen.

Gedurende de eerste zes weken krijgen ze melk en schakelen dan over op vaste voeding, waarin granen een belangrijke rol spelen.

Ze zijn slachtrijp op 32 weken.

Die leeftijd is belangrijk, omdat daarna een metamorfose zou beginnen, waarin het vlees een grovere structuur zou krijgen, zoals bij normaal rundvlees.  

Het resultaat is een vlees met een zeer fijne structuur, gekoppeld aan een subtiele smaak en een frisse lichtrose kleur.


 

Visgerechten

 



Zalm “Lemon”
Op houtsnippers van citroenbomen gegrilde zalmfilet, geserveerd met een grillsaus van limoen.

€ 25,25

Scampi “Renaissance”
Gebakken scampi’s, geflambeerd met cognac en overgoten met een romige knoflooksaus.

€ 24,75

Claresse " Limoncello" 
Gebakken claressefilet (meerval-zoetwatervis)vergezeld met een romige saus van limoncello.

€ 24,75

  

Nagerechten

 

Dame Blanche
Huisgemaakte Vanille parfait met warme chocoladesaus, en chocolade likeur.

€  8,75       

Glacé “Caramelita”
Huisgemaakte Caramel parfait overgoten met een fijne caramel saus, en caramel likeur.

€  9,00

Parfait “Mocca”
Huisgemaakte Parfait van mokka, met Tia Maria en warme vanille saus.            

€  9,00

Glacé “Keutenberg”
Huisgemaakte Vanille parfait met advocaat, rum en chocoladesaus.

€  9,25

Chocolade Moelleux
Moelleux met vanille ijs.

€  9,75

Kinderijs 
Huisgemaakte Vanille parfait met warme chocoladesaus, en een leuke kinderverrassing.

€  6,25

Limburgsche Coffee
koffie met Limburgsche Els en slagroom

€  9,75

French Coffee
koffie met franse likeur en slagroom.

€  9,75

Café "Ingendael"
koffie met Ingendael en slagroom.

€  9,75

Belgian Coffee
koffie op Belgische wijze met Mandarine Napoléon en slagroom

€ 10,00

Hemel op Aarde
koffie met jordaanse likeur en slagroom

€ 10,00



Evt. Prijswijzigingen in de menukaart voorbehouden.

 
 
 
 
Opbellen
E-mail
Info